Wierook en wentelteefjes

Praktijk aan huis in de vakantie periode ziet er ongeveer als volgt uit:

Als de cliënt die in de praktijk op de massagetafel ligt, langzaam in ontspanning wegzakt hoor ik plots schietgeluiden van het computerspel van mijn kinderen. En hoe meer aandacht ik er aan schenk hoe luider het lijkt te worden! Ik klop op de muur waardoor de cliënt die tot nu niets gemerkt had, ineens wakker schrikt. Dat had ik beter niet kunnen doen… gelukkig weten de kinderen wat het klopje betekent en gaat het geluid op zacht. De cliënt zakt weer weg en gaat uiteindelijk heerlijk ontspannen de deur uit.

Ik ben druk bezig met de laatste puntjes op de i voor de meestermeditatie die we ‘s avonds met de groep in Haarlem gaan doen. Dus een wierookje aan, er staat muziek op om in de juiste stemming te komen (en om het geluid van de wasdroger te overstemmen.) Terwijl ik mij afstem op de meester-energie, door de meditatie nog een keer door te nemen, klinkt er van beneden: “Mam? Moet de suiker en nu al bij of straks? Ik ruk mij los uit de ademhalingsoefening waarin ik verdiept was en probeer om te schakelen… “eh nu, voor het bakken dacht ik” roep ik. “Oké” klinkt er terug.

Ik haal diep adem en keer terug naar de tekst voor mij. Net als ik er weer lekker in zit hoor ik opnieuw..” Mam?”…

Kortom hier geen ‘gezweef’, mijn kinderen zorgen er wel voor dat ik verbonden blijf met het hier en nu! Fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *