1

Veranderingen in de praktijk

Praktijk Petra de Vries

Praktijk Petra de Vries

Woorden
Woorden… Ik heb ze nodig om duidelijk te maken wat het nu precies is dat ik tijdens een behandeling doe. Wat ik voor jou kan betekenen. Het liefst zou ik het je willen laten voelen en ervaren, want wat mij betreft zijn woorden altijd beperkend. Voelen is zo veel meer dan in een woord te vangen is. Maar in deze tijd, waar alles draait om snel informatie opnemen en daaruit een keuze maken, is het dus nodig om kort en bondig weer te geven wat ik doe. Hierdoor kun jij kiezen of mijn behandeling bij je past. Kort en bondig, daar wringt nu net de schoen. Want weergeven wat ik doe is best lastig. Mijn manier van werken is sterk verbonden met wie ik ben en hoe ik de wereld om mij heen ervaar. Het is meer dan de techniek die ik toepas. Hoe vind ik woorden voor iets dat bijna niet onder woorden te brengen valt? Wat zijn de juiste woorden zodat jij weet dat je bij mij moet zijn?

Naamsverandering
Deze worsteling heeft een hele tijd geduurd. In de zomer van 2016 heb ik het woord ‘massage’ uit mijn bedrijfsnaam gehaald. Dit omdat ik zoveel meer doe dan alleen masseren. Het woord ‘massage’ dekte de lading voor de behandelingen al lang niet meer. Masseren kan op een fijne manier ontspanning en verlichting brengen bij fysieke klachten, maar verandert meestal niet werkelijk iets aan de oorzaak van je klachten. Als je niet weet waar je klachten vandaan komen, betekent dit dat je klachten steeds terug kunnen keren.

Energetische behandeling
Omdat ik niet de symptomen wil bestrijden, maar samen met jou op zoek wil naar de werkelijke oorzaak van je klacht, heb ik de “gewone” manier van massage dus laten vervallen. Ik ben overgegaan naar een manier van behandelen die veel meer lagen heeft dan alleen het lichaam aanraken. Deze manier van behandelen pas ik al een hele tijd toe, maar nu is het tijd om hier ook duidelijk over te zijn.

Voor mij is deze manier van behandelen het best samen te vatten in de woorden: “energetische behandeling”. Volgens het woordenboek betekent energetisch: “met betrekking tot arbeid of energie”. Voor mij betekent het dat ik naast de techniek die ik gebruik om je (lichaam aan) te raken, ook gebruik maak van energie.

Hoe werkt het
Ik gebruik energie en anders waarnemen om de blokkades te vinden. Energie die via mijn handen naar jou stroomt en zo het proces in jou ondersteunt. Energie waardoor je sneller tot de kern van je klacht komt, zodat je bewust aan de slag kunt met het proces van bewustwording, groei en heling.

Ik geef energetische behandelingen die je ondersteunen bij ontspanning, bewustwording, heling en groei. Ik laat je voelen hoe het nu werkelijk met je is, waardoor de klachten kunnen verdwijnen en je weer lekker in je vel komt te zitten.

Nieuwsgierig geworden naar hoe dit voor jou voelt? Maak dan snel een afspraak via info@praktijkpetradevries.nl of laat hier een bericht achter.

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *