Reinigen en opladen van edelstenen

Edelstenen nemen energie uit hun omgeving op en geven ook het ook af. Hierdoor kunnen ze uiteindelijk niet goed meer werken. Het is dus belangrijk ze regelmatig te verzorgen zodat ze vol en opgeladen blijven.

Als je ze, zoals ik, inzet in verschillende behandelingen moet je ze vaker reinigen dan wanneer ze bij je thuis alleen voor jou of je gezin aan het werk zijn. Ook per steen kan het verschillen hoeveel energie ze opnemen en hoe vaak je ze moet reinigen.

Er zijn verschillende manieren om de stenen te reinigen. Welke methode het meest geschikt is, verschilt ook weer per steen.

Er zijn stenen, zoals citrien en cyaniet, die reinigen zichzelf en hoeven over het algemeen niet extra gereinigd te worden. Sommige andere stenen, zoals toermalijn en barnsteen, nemen veel energie op en moeten dus vaker gereinigd worden.

Hieronder volgt een overzichtje van de meest gebruikte reinigingsmethoden. Voor al deze methoden is het belangrijk om de intentie mee te geven dat je de steen grondig wil reinigen en ontdoen van alle opgenomen negatieve lading.

Reinigen kan met

Rook

Als ik niet veel tijd heb (bv tussen 2 behandelingen) dan reinig ik de stenen met rook. Dit doe ik door salie of wierook te branden en de steen door de rook hiervan te halen met een sterke intentie om de steen te reinigen.

Stenen

Een veilige en zachte reiniging die wat langer duurt kun je doen door stenen in een schelp of bakje met hematiet steentjes te plaatsen. Hematiet neemt de negatieve lading uit de steen op. Laat de steen tenminste 24 uur op de hematiet liggen. De Amethyst is een uitstekende steen om andere stenen mee te reinigen. Door een edelsteen een uur of twaalf in een amethystgeode of op een amethystcluster te leggen wordt deze vanzelf gereinigd. Mijn voorkeur gaat uit naar een geode, dit omdat een geode bijna nooit gereinigd hoeft te worden en de edelsteen die je er in legt helemaal omringd is met de energie van amethyst. Een amethystcluster moet je daarentegen na iedere reiniging zelf ook even goed reinigen.Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

Water

Niet alle stenen kunnen door water gereinigd worden omdat sommige poreus zijn en dus door het water aangetast worden. Dit geldt o.a. voor lapis lazuli, calciet, magnetiet, malachiet, seleniet, turkoois en angeliet. Stenen die er wel tegen kunnen kun je (minimaal vijf minuten) onder koud stromend water te houden. Het is belangrijk dat het water niet warm is want hierdoor kunnen er scheurtjes en barstjes in de steen ontstaan. Dit is één van de snelste reinigingsmethoden maar niet geschikt als grondige reiniging.

Aarde

Ook door een steen in de aarde te stoppen kan hij zijn negatieve lading kwijt raken. Dit is een hele zacht werkende methode die eigenlijk voor alle stenen veilig gebruikt kan worden. Stop de steen minstens 24 uur in de grond. Hoe langer je steen in de aarde laat zitten, hoe grondiger de reiniging. Zorg wel dat de grond schoon is en geen chemische stoffen bevat.

Opladen kan met

Maanlicht

Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen in de tuin, op het balkon of gewoon achter het glas op de vensterbank wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht. 17 december 2013 is het weer volle maan.

Zonlicht

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. Net als bij water geldt dat lang niet alle stenen hier tegen Kunnen. Sommige kunnen hun kleur verliezen onder invloed van (fel) zonlicht. o.a.: amethyst, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet (celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter.

Stenen

Tenslotte kan een steen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt (bergkristal kan wel heel goed onder stromend water gehouden worden). Ook Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

Heb je vragen over een specifieke steen of manier van reinigen dan help ik je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *