Massagetherapie

Wat is massagetherapie?
Het is soms wat verwarrend. In het Engels wordt een masseur een ‘massage therapist’ genoemd, terwijl in Nederland een massagetherapeut iets heel anders inhoudt. Daarom hier een korte uitleg over wat de massagetherapie die ik geef, nu eigenlijk precies inhoudt.

Klachten helen
In 2006 ben ik afgestudeerd na een 4 jarige HBO-studie bij de ‘Holos: de Academie voor Massage Therapie’. Holos betekent ‘heel’. En dat is in het kort de visie van waaruit ik werk. Alles wat er op dit moment in jouw dagelijks leven speelt, kan een rol spelen bij het ontstaan van een klacht. Mijn doel is dan ook klachten te verminderen en te helen door naar je hele lichaam te kijken.

Bewust laten voelen
De intentie bij massagetherapie is anders dan bij de traditionele massage. Bij de massagetherapie ligt de nadruk niet op het bestrijden van spanning, maar op het bewust en aandachtig laten voelen van spanning. Ik weet hoe ik een spier kan ontspannen of oprekken. Maar als jij je niet bewust bent van die spanning, is de kans heel groot dat je de spier al snel daarna weer vast zet. Slechts één persoon kan ontdekken wat zijn of haar lichaam hem te zeggen heeft, en dat ben jij zelf!

Samen spanning onderzoeken
Ik laat je daarom graag voelen hoe het op dit moment nu echt gaat in je lichaam. Samen proberen we te ontdekken waar de spanning in je lijf vandaan komt. Om achter jouw eigen waarheid te komen, zul je zelf op onderzoek moeten uitgaan. Hierbij kan massage een belangrijke rol spelen. Zo lang je niet weet wat je doet, heb je ook niet de gelegenheid om te kiezen of je het anders zou willen. Het klinkt misschien als een cliché, maar hoe vaak zijn juist de mensen die hun schouders er onder blijven zetten, niet diegenen die last hebben van een schouderklacht? Of mensen die letterlijk gebukt gaan onder stress?

Wat wil je lichaam je vertellen?
De intentie ligt dus niet bij het oplossen van de klacht, maar bij het bewust worden
van wat die klacht jou te zeggen heeft. De nadruk ligt op ervaren. Niet op veranderen, maar wel op bewustwording. Het is een ontdekkingsreis op het raakvlak van lichaam en geest.
Daarbij maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken, lichaamswerk en bewustwordingsoefeningen.

Wanneer is massagetherapie aan te raden?
Massagetherapie is effectief bij:

  • fysieke, geestelijke of emotionele overbelasting
  • (over)vermoeidheid
  • spanningsklachten
  • stress/burn-out
  • gejaagdheid/onrust in je hoofd en lijf
  • onzekerheid over veranderingen in je leven
  • naweeën van ingrijpende gebeurtenissen

De behandeling
Voorafgaand aan iedere behandeling hebben we een kort gesprek waarin de vraag: “Waar heb jij behoefte aan?” gesteld wordt. Samen kijken we dan naar wat jij op dat moment nodig hebt.

Deel deze informatie met je vrienden