Emmett Techniek ook wel: “The Chameleon Approach to Body Therapy”

Donderdag 28 november heb ik een lezing bezocht in Haarlem waar Ross Emmett sprak. Wat een inspirerende man. Hij is een verhalen verteller. Als hij aan het woord is, zit je op t puntje van je stoel en schiet je van emotie vol. Of hard in de lach, want humor is een belangrijk gereedschap voor hem om mensen te bereiken. Maar dat bereiken van de ander doet hij vooral doordat hij echt aanwezig is. Hij observeert, je kunt hem voelen, hij maakt contact.

Hij vertelde deze avond over zijn therapie, als hij zegt: “I-Emm-Ett”, ( I-Am-It) maakt hij niet helemaal een grapje. De techniek kun je leren maar hoe goed je wordt hang van de persoon af. Je neemt jezelf immers mee als therapeut en sommige dingen moet je voelen, die kun je niet leren…

Ross Emmett heeft de Emmett Techniek ontwikkeld in de loop van zijn leven, door wat hij voelde en onthouden heeft uit behandelingen die hij ontving. Hij is dyslectisch en studeren was daardoor niet gemakkelijk. Hij leerde vooral door voelen en kijken. Al die dingen heeft hij gecombineerd tot een snelle en vooral toepasbare techniek. Na het ontwikkelen van zijn techniek heeft hij alsnog de opleiding voor Therapeutische Massage, Trigger Point Therapie, Neuro – Linguïstisch Programmeren en Bowen Therapie – Senior Instructor Level II Trainer gevolgd. Hij weet dus waar hij het over heeft.

Over de therapie

Emmett Techniek is een unieke en zeer effectieve behandelmethode die door de Australiër Ross Emmett is ontwikkeld. Deze techniek wordt gebruikt om pijn en ongemakkelijkheden in je lichaam te verminderen, je beweegbaarheid te vergroten en zo de kwaliteit van leven te verhogen. In Europa wordt deze techniek steeds vaker toegepast en wint het snel aan populariteit. Ik ben sinds oktober 2012 een van de eerste Emmett Therapeuten in Nederland. Maar er komen er snel meer bij.

Deze behandelmethode kan prima als een op zichzelf staande behandeling worden gegeven, maar leent zich ook uitstekend om tijdens een andere behandel methode gebruikt te worden. Niet voor niets wordt dit de; ‘kameleon methode’ genoemd.

Hoe werkt het

Om de Emmett Techniek te gebruiken moet je weten dat en vooral hoe het lichaam reageert op zachte aanraking. Stel je voor dat ons lichaam reageert zoals het ‘touch-screen’ van een telefoon. Als je te hard drukt gebeurt er niets. Druk je op de verkeerde app, dan bereik je niet de juiste informatie. Pas met de juiste druk kom je daar waar je wilt zijn. Kleine sensoren in de spier zorgen voor directe toegang tot het brein. Via de lichte aanraking met de middelvingers van de therapeut is er de mogelijkheid om de spanning van de spieren te veranderen. Via deze punten wordt ook het geheugen en emotioneel stuk van de spier geraakt.

Voor welke klachten

 • Nek en Schouder en bijkomend ongemak
 • Blokkering van het lymfesysteem
 • Moeite met ademhalen
 • Migraine en bijkomende hoofdpijn
 • Buikkramp en last van de darmen
 • Aanhoudende pijn aan hielen en voeten
 • Hoofdpijn, duizeligheid en verstopping van de neusholte
 • Pijn in rug en heupen
 • Knie en enkel beperkingen
 • Ongemakkelijkheden tijdens zwangerschap
 • Oedeem
 • En nog veel, veel meer!

Wil je meer weten over Emmett techniek?

Kijk dan eens op www.emmett-techniek.nl of maak een afspraak bij mij in de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *