5

De reis naar de nieuwe website

Praktijk Petra de Vries

Degene die mijn FB pagina volgen hebben hier en daar al een glimp op kunnen vangen van de worsteling die gepaard ging met het tot stand komen van deze prachtige website. Nooit eerder heb ik zoveel moeite gehad om te verwoorden en in beeld te krijgen wat ik wilde en vooral HOE ik het wilde.

Ik bladerde -op zoek naar eerdere schrijfsels voor deze blogpagina- op mijn FB pagina terug en ontdekte dat de reis naar dit punt meer dan een jaar heeft geduurd. Wat is een jaar op een mensen leven kun je denken… helemaal niets. Maar de mensen die mij kennen weten dat ik normaal gesproken een snelle denker maar vooral een snelle beslisser ben. Dat was in dit proces zo anders!

Het begon met het gevoel dat de naam van de praktijk de lading niet meer dekte. In de afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld van masseur, naar massagetherapeut naar… tja en daar begon het… want wat doe ik nu eigenlijk. Zijn het de technieken die ik inzet? Of is het bijzondere aan wat ik doe meer het “wanneer en hoe” ik de gereedschappen inzet?

Blij ben ik met iedereen die hierover met mij –steeds maar weer- van gedachten wilde wisselen, zodat het langzaam, heel langzaam steeds duidelijker werd. Duidelijk dat waar de afgelopen jaren de nadruk op lichaamsbewustzijn lag, de focus verschoven is naar de 3-eenheid, lichaam, geest en ziel. Het is duidelijk dat ik graag 3-dimensionaal wil werken en duidelijk dat ik dat doe door aan te raken, te zien en te voelen. Toen ik wist “zo wil ik het doen” kon ik kijken naar welke gereedschappen daar het best bij passen. benieuwd naar de keuze die ik heb gemaakt? Kijk op de pagina ‘behandelingen’, daar vind je ze allemaal.

Duidelijk werd het dus dat ik uit de “massage” van Massage Praktijk Petra de Vries gegroeid was. En daarom heb ik per 28 juli 2015 de naam van mijn praktijk officieel veranderd in; Praktijk Petra de Vries. Tevens een voor mij symbolische datum, precies 10 jaar nadat ik gestart ben met de praktijk.

Maar bij een nieuwe naam en aanpak past ook een nieuwe website. Dus werden de oude teksten onder de loep genomen. Gelukkig had ik hulp, Ilse de Boer heeft prachtig werk verricht door de vertaalslag te maken van dat wat ik wel voelde maar waar ik geen woorden voor had. En – voor mij nog belangrijker- ze heeft dit zo gedaan, dat ik mijzelf er echt in herken.

En dat schrijf ik zo even in 3 zinnen op… maar weet dat dit schrijfproces alleen al bijna een half jaar heeft gekost. Hardop heb ik de teksten uitgesproken om te horen hoe het klinkt. Uren, werkelijk dagen ben ik zoet geweest met het verschil tussen “me” en “mij”… tussen “dankbaar” of “fijn”. Het was pittig maar het resultaat mag er zijn.

Toen de teksten er eenmaal waren werd de webdesigner ook al snel gevonden en Eelco Jacobs heeft gelukkig veel geduld. Want ik ben er nu achter dat juist dit proces van de opbouw van de website misschien nog wel het lastigste was van alles. Want hoe laat ik jullie zien hoe het voor mij voelt? Gevoel omzetten naar woorden doe ik al jaren maar gevoel omzetten naar beeld…. dat was geheel nieuw voor mij!

De sfeer die je met foto’s oproept, de kleur van de koppen, lettertypes, een logo (dank aan Jonne), hyperlinks, die wel of niet oplichten als je er op klikt…. er ging een compleet nieuwe wereld voor mij open, mijn hoofd liep er regelmatig van om. En juist nu werd ik dus enorm uitgedaagd om bij mijn gevoel te blijven en door dat te doen is het resultaat een website geworden die bij mij past. Ik ben er in ieder geval super trots op! (en stiekem een beetje blij dat het voor nu even klaar is, pfff)

 

Credits:

Website tekst: Ilse de boer – http://www.ilsedeboer.nl/

Bouw website: Eelco Jacobs – http://www.eelcojacobs.nl/

Profiel- en andere foto’s: Yolanda Bergkamp

Praktijklogo en advies: Jonne Frankena

Engelengeduld tijdens mijn stressbuien: Nand Frankena

Comments 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *