Essentiële oliën

essentiële oliën

Ik werk o.a. met de heerlijke oliën van doTerra in de praktijk. Wat zijn deze ‘essentiële oliën? Dit zijn aromatische of geurende oliën die gewonnen wordt uit planten. Dit gebeurt volgens een speciale techniek om de essentie (de levenskracht van de plant) die er van nature in de plant aanwezig is op te vangen. Elke plant heeft zijn uniek aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook zijn eigen toepassing.  De essentiële oliën komen in alle delen van de plant voor: bladeren, bloemen, bloesem, vruchten, zaden, twijgen, bast, hout, wortels en harsen. Ze zijn in het weefsel van de plant te vinden als hele kleine geurige druppeltjes in speciale zakjes. Omdat het per plant of bloem verschilt welk deel gebruikt wordt en hoeveel er nodig is om een milliliter olie te produceren is er ook veel verschil in prijs. Sommige essentiële oliën zijn vrij duur, (rozenolie) andere goedkoper (sinaasappelolie).

Essentiële oliën hebben krachtige, helende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel. Ze worden gemakkelijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Zuivere, onverdunde essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Door de geschiedenis heen worden essentiële oliën in verschillende culturen toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid. De oliën van doTerra zijn (bijna) allemaal puur op de huid te gebruiken, maar worden door mij in de praktijk vaak verdund met kokos of massageolie. Dit om de kans op reactie van de huid zo klein mogelijk te maken. Voor de werking van de essentiële olie maakt het niets uit.

Naast dat de oliën onze gemoedstoestand ondersteunen (lees hier hoe dat precies werkt), werken ze dus ook direct het lichaam. Zo helpt de olieblend “deepblue” bij allerlei spier en gewrichtsklachten, is er venkel dat helpt als de spijsvertering van slag is en werkt de olie van lavendel jeuk en pijnstillend. Zo kun je de olie inzetten om je lichaam te helpen herstellen. Daarnaast vind ik veel van de oliën heerlijk ruiken dus maak ik zelf regelmatig een heerlijke bodyolie voor na het douchen.
En dat kunnen jullie nu ook!
Zou jij ook een speciaal voor jou samengestelde olie willen?

Dat kan!

Vanaf nu kun je zelf een olie samenstellen voor thuis. Of je nu een verwen olie wil, of een die speciaal voor een klacht is samengesteld, ik adviseer je graag welke olie het best bij jou past. Of misschien wil je wel een fles cadeau doen? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *